fbpx
color spay_χρωματιστά σπρέι
Special Effects, Theater, TV & Film, Νέα, Νέα, Προϊόντα Μακιγιάζ

Αλλάξτε εύκολα και γρήγορα το χρώμα και το στυλ των μαλλιών σας

με τα xρωματιστά σπρέι μαλλιών της Κryolan

Τα χρωματιστά σπρέι μαλλιών χρησιμοποιούνται από τους μακιγιέρ, τους ενδυματολόγους και τους κομμωτές για να αλλάξουν εύκολα και γρήγορα το χρώμα των μαλλιών, ή για να επιτύχουν εντυπωσιακά χρωματικά εφέ. Είναι η πιο οικονομική λύση, όταν ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει την αγορά περούκας.

Color Spray_2

 Τι μπορείτε  να  επιτύχετε

 • Να αλλάξετε εντελώς το χρώμα των μαλλιών με ένα
  αδιαφανές σπρέι (opaque spray).
 • Να “ανοίξετε” το χρώμα με κάποιο άλλο.
 • Να επιτύχετε φυσικό χρώμα μαλλιών με χρυσές
  ή κόκκινες ανταύγειες.
 • Να ξεθωριάσετε το χρώμα που έχουν τα μαλλιά, για να
  φαίνονται θαμπά.
 • Ή το αντίθετο: να δώσετε λάμψη και φωτεινές
  ανταύγειες στα μαλλιά.

Τι είναι τα Color Spray:

Η σειρά των Color Spray της Kryolan διατίθεται σε 27 αδιαφανείς  αποχρώσεις. Μπορείτε να δημιουργήσετε πλουσιότερη γκάμα αποχρώσεων Color Spray αναμιγνύοντας τα χρώματα, περνώντας δηλαδή ένα πάνω από ένα άλλο.
Για να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δεν αρκεί η απλή εφαρμογή των οδηγιών: “Ανακινήστε. Κατευθύνετε. Πιέστε”, χρειάζεται και κάποια επιδεξιότητα. Θα την αποκτήσετε με λίγη εξάσκηση.

Προστατευτικά μέτρα:

Όταν χρησιμοποιείτε το Color Spray, πρέπει να τηρείτε οπωσδήποτε τις οδηγίες προφύλαξης, που είναι άλλωστε απαραίτητες για όλα τα προϊόντα αεροζόλ.
Να χρησιμοποιείτε το σπρέι στο ύπαιθρο ή σε μεγάλο, ανοιχτό χώρο με καλό αερισμό, ή σε χώρους με δυνατότητα εξαερισμού.

 1. Μην χρησιμοποιείτε τα χρωματιστά σπρέι μαλλιών στο καμαρίνι. Είναι αρκετά επικίνδυνο, γιατί τα καμαρίνια είναι συνήθως μικρά και γεμάτα κόσμο. Σε τέτοιες
  περιπτώσεις, είναι δύσκολο να αποφύγετε λεκέδες που δημιουργούνται από το σπρέι στα κοστούμια, στους ανθρώπους και στους τοίχους.
 2. Το ψέκασμα των μαλλιών γίνεται πριν το μακιγιάζ, γιατί οι περιοχές των αυτιών και του λαιμού είναι αναπόφευκτοι στόχοι.
 3. Ποτέ μην ψεκάζετε σε μαλλιά ηθοποιού που φοράει το κουστούμι του (εκτός κι αν το κοστούμι προστατεύεται από το λαιμό έως το πάτωμα).
 4. Προστατέψτε το εκτεθειμένο δέρμα (ντεκολτέ, αυτιά, μέτωπο) με κάποιο χαρτόνι, ή με χαρτοπετσέτες.
 5. Πάντα να προειδοποιείτε ένα άτομο, όταν πρόκειται να ψεκάσετε, για να συνδυάσει την αναπνοή του με τον ψεκασμό.
 6. Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, όταν χρησιμοποιείται αεροζόλ σπρέι.
  Και, τέλος, άλλη μία προειδοποίηση: το ψέκασμα δεν θα πρέπει ποτέ να γίνεται την τελευταία στιγμή και με βιασύνη

Χρωματισμός μαλλιών

Κοντά μαλλιά: Αρχίστε από το σβέρκο ψεκάζοντας μια μικρή περιοχή.  Κρατήστε το δοχείο σε απόσταση τουλάχιστον 45 cm από το κεφάλι.  Ψεκάστε τα μαλλιά ελαφρά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετακινώντας συνεχώς τη φιάλη. Μια χτένα με αραιά δόντια θα σας βοηθήσει να απλώσετε το χρώμα σε όλα τα μαλλιά και να τα χτενίσετε στο στυλ που επιθυμείτε. Συνεχίστε προς τη γραμμή των μαλλιών. Μετά το ψέκασμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μία πιο ανέμελη εμφάνιση, περάστε τα δάκτυλα σας ανάμεσα στα μαλλιά. Εάν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον χρώμα, ξαναψεκάστε το τελειωμένο πλέον χτένισμα, μετακινώντας συνεχώς και γρήγορα τη φιάλη.

Μακριά μαλλιά: Ψεκάστε ελαφρά τα μακριά μαλλιά σηκώνοντάς τα  και κρατώντας τα για λίγο ψηλά με μια χτένα με αραιά δόντια.

Μαλλιά με κότσο ή τραβηγμένα: Όταν χρησιμοποιείται Color Spray σε χτενίσματα που έχουν κότσο, ή σε χτενίσματα με μαλλιά τραβηγμένα ή τσιτωμένα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ψεκάζετε από απόσταση. Εάν ψεκάσετε τέτοιου είδους χτενίσματα από πολύ κοντινή απόσταση, τα μαλλιά μπορεί να φαίνονται κάπως μπερδεμένα ή σαν ένας υγρός ιστός αράχνης. Για να δώσετε λάμψη στα μαλλιά, μπορείτε, εάν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε μπριγιαντίνη.

Όταν τελειώσετε το ψέκασμα, πρέπει οπωσδήποτε να γυρίσετε τη φιάλη ανάποδα και να πιέσετε απαλά την κεφαλή για να καθαρίσει το στόμιο.  Αυτή είναι καθιερωμένη διαδικασία για κάθε αεροζόλ σπρέι.

Φραγμένα στόμια: Εάν το στόμιο του Color Spray έχει βουλώσει, καθαρίστε την περιοχή γύρω από την τρύπα – και όχι μέσα σε αυτή – με μία καρφίτσα.

Ζωγραφίστε με Color Spray!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Color Spray μαλλιών για να περάσετε χρώμα με πινέλο σε ειδικές περιοχές των μαλλιών, που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή και ακρίβεια. Ψεκάστε απαλά με την κεφαλή του σπρέι μέσα σε ένα ρηχό δοχείο. Πιέζοντας την κεφαλή ψεκάζετε κάθε φορά από λίγο, γιατί το υγρό εξατμίζεται γρήγορα.

Χρησιμοποιείστε το χρώμα για να κάνετε ανταύγειες στα μαλλιά, για να γκριζάρετε τους κροτάφους, ή για να κάνετε τέλειο φινίρισμα στη χωρίστρα.

color_spray_ prosthetics

Μίξη και συνδυασμός χρωμάτων.

Για να αυξήσετε τον αριθμό των διαθέσιμων χρωμάτων, ανακατέψτε τα χρώματα των Color Spray. Για παράδειγμα, αν θέλετε καστανοκόκκινο χρώμα μαλλιών, χρησιμοποιήστε τα σπρέι σκούρο καφέ D41 (Dark Brown) και D27(Titian).  Ανακατέψτε τις αποχρώσεις εναλλάσσοντάς τις καθώς θα ψεκάζετε. Ή περάστε τα πρώτα με σκούρο καφέ και μετά ψεκάστε λίγο titian δημιουργώντας ανταύγειες. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να απαλύνετε τις ανταύγειες με copper σπρέι D23 (χάλκινο χρώμα). Ψεκάστε τα μαλλιά από απόσταση 90 cm και αφήστε το χρώμα να ενεργήσει.

Προτεινόμενοι συνδυασμοί για ανταύγειες.

Μαύρα μαλλιά:              

 • Μπλε: Μπλε (marine) D43, μπλε ανοικτό D32 (azure), μελιτζανί D27, μωβ D29
 • Κόκκινο: Σκούρο κόκκινο D42, titian D19,  χάλκινο D25.  
 • Καφέ:  Σκούρο καφέ D41, μεσαίο καφέ D46.

Καστανά μαλλιά:       

 • Χρυσό: Χρυσό D23, ξανθό D36.
 • Κόκκινο: Πορτοκαλί D331, titian D19, χάλκινο D25
 • Καστανόξανθο: Βαθύ κίτρινο D34, σκούρο καφέ D41.

Ξανθά μαλλιά:            

 • Χρυσό: Χρυσό D23, κίτρινο D34.
 • Κόκκινο: Χάλκινο D25, πορτοκαλί D331.
 • Καφέ: Καφέ D41, ανοικτό καφέ D46.  

Aνταύγειες για Fantasy make up!

 • Βαθύ χρυσό με χάλκινες ανταύγειες.
 • Βαθύ ασημί με χρυσαφιές ανταύγειες, ή φωτίστε το με μωβ ανταύγειες.
 • Χρησιμοποιήστε εναλλάξ το ροζ με το λιλά σπρέι, ή δημιουργήστε ανταύγειες του ενός πάνω στο άλλο. Έτσι δημιουργείτε το πολύ όμορφο εφέ της mother -of- pearl (πέρλας).
 • Βαθύ χρυσό με χάλκινες ανταύγειες.
 • Βαθύ ασημί με χρυσαφιές ανταύγειες, ή φωτίστε το με μωβ ανταύγειες.
 • Χρησιμοποιήστε εναλλάξ το ροζ με το λιλά σπρέι, ή δημιουργήστε ανταύγειες του ενός πάνω στο άλλο. Έτσι δημιουργείτε το πολύ όμορφο εφέ της mother -of- pearl (πέρλας).

Xρωματιστά σπρέι για το δέρμα.

Τα Color Spray της KRYOLAN μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τονίσουν ή να ανοίξουν το μακιγιάζ σώματος. Δεν θα σας συνιστούσαμε να τα χρησιμοποιήσετε σε γυμνό δέρμα γιατί ενδέχεται να έχουν κολλώδες αποτέλεσμα. Το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιηθούν πάνω από μία κανονική βάση Aquacolor (υδατοδιαλυτό make up) ή υγρό make up. Επειδή το σπρέι μπορεί να είναι πολύ κρύο λόγω του προωθητικού υγρού, θα πρέπει να ψεκάσετε από όσο πιο μακριά γίνεται.

Σας συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε το σπρέι στο πρόσωπο, εκτός από ένα πολύ ελαφρύ στρώμα. Προειδοποιήστε το άτομο πριν ψεκάσετε, έτσι ώστε να του δώσετε το χρόνο να εισπνεύσει και να κρατήσει την αναπνοή του.

Για fantasy μακιγιάζ σώματος μπορείτε να δημιουργήσετε άπειρους συνδυασμούς: Με glitter σπρέι, με σπρέι στα χρώματα χρυσαφί, ασημί, copper (χάλκινο) ή με ασημί γκρι, (pearl grey), πάνω σε λευκές ή παστέλ αποχρώσεις.

black_color_spray

Προβλήματα του Μακιγιάζ.

Mαλλιά μεσήλικα

Το μακιγιάζ μέσης ηλικίας είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προκλήσεις στον τομέα του μακιγιάζ. Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να πραγματοποιηθεί η μεταβολή της ηλικίας, είναι να μετριάσετε τους τόνους του δέρματος, κάνοντας πιο μουντό το ζωηρό χρώμα της νεότητας.

Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά. Πριν γκριζάρουν, χάνουν τη ζωηρότητα του χρώματος τους και συχνά φαίνονται πιο μουντά, ενώ συγχρόνως αραιώνουν κοντά στη γραμμή της τριχοφυίας. Αυτή η διαδικασία αραίωσης μπορεί να αποδοθεί κάνοντας τα μαλλιά πιο μουντά ή πιο λαμπερά στη γραμμή της τριχοφυίας του προσώπου. Το 041 της σειράς Aquacolor (υδατική βάση) είναι ένα πολύ καλό μουντό χρώμα για αυτή την περίπτωση. Το σπρέι μαλλιών D41 Dark Brown, είναι κάπως πιο σκούρο.

Πυκνά μαλλιά -Αραιά μαλλιά                                                        *

Όπως το να φωτίζετε το χρώμα των μαλλιών στη χωρίστρα είναι ένας τρόπος για να φαίνονται αραιωμένα, το να τα σκουραίνετε έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Αυτό το τρικ είναι εξαιρετικά καλό, όταν η τρίχα των μαλλιών είναι λεπτή ή όταν είναι κοντά κομμένα στους κροτάφους (μόδα που δεν είναι και τόσο κολακευτική για ώριμους ηθοποιούς). Για να βάψετε τα μαλλιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε aquacolor (make-up με υδατική βάση) ή μάσκαρα. Πολλοί μακιγιέρ κρατούν τα υπολείμματα από μολύβια φρυδιών και τα λιώνουν, έτσι ώστε να βάφουν τη γραμμή των μαλλιών.

Άσπρισμα βλεφαρίδων και φρυδιών

Το άσπρισμα των φρυδιών και των βλεφαρίδων είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να δείχνει κάποιος ηλικιωμένος πάνω στη σκηνή. Τα φρύδια στους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους είναι συνήθως άτακτα. Για να επιτύχετε αυτή την εμφάνιση, χτενίστε τα φρύδια προς την αντίθετη από τη φυσική τους κατεύθυνση, αφού πρώτα τα έχετε βάψει.

Προσοχή: Σε μεγάλα θέατρα το άσπρισμα των βλεφαρίδων θα κάνει το βλέμμα να φαίνεται θαμπό από μακριά. Μην το χρησιμοποιείτε σε δυνατούς χαρακτήρες.

silver_color_spray

Χτενίσματα 18ου αι. - Πουδράρισμα των μαλλιών

Οι υπηρέτες σε χορούς και σε επίσημες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Βικτωριανής εποχής και της εποχής του Εδουάρδου ήταν μερικές φορές αναγκασμένοι να “πουδράρουν” τα μαλλιά τους. Συνήθεια που είχε τις ρίζες της στον 18ο αιώνα, όταν οι υπηρέτες με στολή έπρεπε να φοράνε πουδραρισμένες περούκες. Από φωτογραφίες του 19ου αι., φαίνεται ότι κυριαρχεί η πουδραρισμένη εμφάνιση (pomaded look).  Αν ποτέ χρειαστεί να δημιουργήσετε κάτι σχετικό, το Hair Gel  σε λευκό χρώμα της Kryolan, σε σωληνάριο, είναι η τέλεια λύση. Το ίδιο προϊόν είναι κατάλληλο για να σας βοηθήσει να πετύχετε το στυλ των αρχών του 18ου αιώνα, που απαιτεί πουδράρισμα για τις περούκες. Το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό απ’αυτό που έχετε, όταν χρησιμοποιείτε άσπρες περούκες ή όταν ψεκάζετε τα μαλλιά με λευκό σπρέι.

Οι δυσκολίες του Silver D21 Hairspray

Η ιστορία των προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν για να γκριζάρονται τα μαλλιά στο θέατρο, ξεκινά από την πούδρα που παράγεται από αραβόσιτο. Κάθε θεατρικός θίασος μπορεί να θυμηθεί περιστατικά με σύννεφα άσπρης σκόνης γύρω από το κεφάλι κάποιου ηθοποιού. Αργότερα, ανακαλύφτηκε η πούδρα από αλουμίνιο και έτσι ένα σύννεφο σκόνης περισσότερο επικίνδυνο αντικατέστησε το προηγούμενο.

Η ανακάλυψη των βαφών σε υγρή μορφή – όπως είναι τα Whiteners/ Temple White διευκόλυνε την κατάσταση. Οι βαφές σε υγρή μορφή αποτελούν ακόμη και σήμερα έναν καλό και εύκολο τρόπο για να δημιουργούνται λευκές ανταύγειες, αλλά δεν είναι ο πιο πρακτικός τρόπος για να βαφούν όλα τα μαλλιά.

Η ανάπτυξη των δοχείων αεροζόλ έκανε δυνατή την ύπαρξη των χρωματιστών σπρέι μαλλιών, που αποτελούν έναν γρήγορο, εύκολο και σχετικά φτηνό τρόπο για προσωρινό βάψιμο.

Ένα προϊόν όμως, όπως το Color Spray που είναι εύκολο και γρήγορο στη χρήση του, υπάρχει φόβος να χρησιμοποιηθεί εσφαλμένα. Κάτι που πολλές φορές συμβαίνει με το πιο παρεξηγημένο από όλα τα σπρέι – το Silver Hair Spray (ασημί σπρέι μαλλιών). Για να βάψετε τα μαλλιά γκρίζα δεν θα σας συνιστούσαμε να χρησιμοποιήσετε το Silver Spray, γιατί το αποτέλεσμα που θα έχετε θα είναι ασημένια μαλλιά, αλλά όχι γκρίζα.

Τεχνική για άσπρισμα των μαλλιών.

Για να επιτύχετε το σωστό άσπρο στα μαλλιά – ή για να δημιουργήσετε ένα χρώμα, αναμιγνύοντας το κανονικό χρώμα μαλλιών του ηθοποιού με το άσπρο – πρέπει να λάβετε υπ’όψη σας το μέσο και το φωτισμό. Ο κινηματογράφος, η τηλεόραση και το video παρουσιάζουν τις δικές τους δυσκολίες. Το άσπρο χρώμα που φαίνεται πολύ πειστικό στο καμαρίνι, πολλές φορές είναι ακατάλληλο για την κάμερα.

Κάθε επαγγελματίας μακιγιέρ γνωρίζει, ότι η άσπρη βαφή στα μαύρα μαλλιά δημιουργεί μία μπλε απόχρωση. Εάν σαν βάση χρησιμοποιηθεί ένα πορτοκαλί χρώμα, ή κάποια ανοιχτή απόχρωση δέρματος, η μπλε απόχρωση θα απαλύνει. Από πάνω εφαρμόζεται το λευκό χρώμα.

Η Kryolan διαθέτει για το άσπρισμα των μαλλιών χρωματιστά σπρέι (Color Spray), μάσκαρα, Temple White (Κωδ.01501/12ml ,01502/100ml) βαφή μαλλιών σε υγρή μορφή, και  (Aquacolor make-up με υδατική βάση). Το Aquacolor χρησιμοποιείται συχνά στο θέατρο. Έχει μεγάλη καλυπτικότητα και αφαιρείται εύκολα.

Επειδή πολλοί ηθοποιοί δεν ανέχονται τη χρησιμοποίηση των χρωματιστών σπρέι στην περιοχή της μύτης, το aquacolor είναι η κατάλληλη λύση για αλλαγές στο χρώμα του μουστακιού και της γενειάδας. Για τις ερωτικές σκηνές χρησιμοποιείται στο μουστάκι και στο μούσι το non aerozol fixier spray (ειδικό σπρέι για σταθεροποίηση του aquacolor) .

Αποχρώσεις Aquacolor που είναι κατάλληλες για τα μαλλιά:

 • Για άσπρισμα: 070, 00, 521, 522, G16, G165, F1
 • Για μουντό άσπρισμα: 041, 459

Οι μεγάλες μεταχειρισμένες οδοντόβουρτσες είναι το πιο κατάλληλο εργαλείο για να απλώσετε το χρώμα. Οι οδοντόβουρτσες χρησιμοποιούνται από πολλούς μακιγιέρ για να διαφοροποιήσουν το σχήμα των κροτάφων, δημιουργώντας μια πιο ανέμελη εμφάνιση.

Δεν Υπάρχουν Σχόλια

Σχόλιο

Προηγούμενο Αρθρο Επόμενο Αρθρο

Σχετικά Αρθρα