fbpx
Camouflage Make-up, Εκπαίδευση

Camouflage Medical Make-up! Που είναι απαραίτητο!

Πού χρησιμοποιείται συνήθως το Camouflage;

 • Η ακμή είναι μια πάθηση που μπορεί να αφήσει σημάδια.H κάλυψη με Camouflage είναι αρκετά δύσκολη και χρειάζεται πρακτική και εξοικείωση. Πρόκειται για μια φλεγμονώδη διαταραχή των σμηγματογόνων αδένων, κατά την οποία η παραγωγή σμήγματος είναι πολύ μεγάλη και μπλοκάρει τους σμηγματογόνους αδένες με ένα στρώμα κερατίνης, δηλαδή με μαύρους πόρους ή φαγισώρους. Συνήθως εμφανίζεται από την εφηβεία και μετά και επηρεάζει άτομα που δεν παρουσιάζουν ορμονικές διαταραχές. Ένας μικρός αριθμός γυναικών με ακμή που συνεχίζει μέχρι τα 20 και τα 30 τους παρουσιάζουν ορμονικά προβλήματα με διαταραχές περιόδου, υπερτρίχωση στο πρόσωπο και τριχόπτωση. Η βοήθεια δερματολόγου και αισθητικού μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.  
 • Το χλόασμα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του την τοπική υπερμελάγχρωση, συνήθως γύρω από τα μάτια ή στα μάγουλα, κατά την εγκυμοσύνη ή κατά τη λήψη αντισυλληπτικών.
 • Ο δισκοειδής ερυθηματώδης λύκος είναι μια τοπική φλεγμονώδης διαταραχή του δέρματος που εμφανίζεται συνήθως στο πρόσωπο ή αλλού. Τα τραύματα μπορεί να χειροτερέψουν με την έκθεση στον ήλιο και συνήθως θεραπεύονται δημιουργώντας ουλές. Η πλειοψηφία των ασθενών με αυτήν την πάθηση δεν εμφανίζουν συμπτώματα εσωτερικής ασθένειας όπως οι ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο.
 • Το ερυθηματικό εξάνθημα εμφανίζεται ως κοκκινίλα του δέρματος.
 • Το αιμαγγείωμα είναι η μη φυσιολογική ανάπτυξη των καλοηθών όγκων των αιμοφόρων αγγείων.
 • Κατά τη λευκοδερμία παρατηρείται υπομελάγχρωση του δέρματος, όπου το χρώμα χάνεται κατά τόπους.
 • Σπίλοι είναι η γενική ονομασία που έχει δοθεί σε μια μεγάλη ομάδα σημαδιών γέννησης και διαταραχών στην ανάπτυξη. Ανάμεσα στα πιο κοινά είναι τα μελανοκύτταρα, για παράδειγμα ο μελανώδης σπίλος ή ελιά και ο μελαγχρωματικός σπίλος εκ γενετής (μεγάλος χρωσμένος σπίλος). Οι τρεις πιο συνήθεις τύποι αγγειακών σπίλων είναι 1) ο ανθοκραμβοειδής (strawberry), 2) αραχνοειδής (spider) ή 3) επίπεδος (port wine stain). 
 •  Ανθοκραμβοειδής σπίλος: πρόκειται για την ονομασία που δόθηκε για την περιγραφή μιας δερματικής περιοχής που είναι διογκωμένη και παραμορφωμένη, όπως ένα τσαμπί φράουλες. Συνήθως εμφανίζεται στο πρόσωπο μερικές μέρες ή εβδομάδες από τη γέννηση, είναι ανοιχτό ροζ ή κόκκινος, και εξαφανίζεται εντελώς συνήθως μέχρι τα 8. Η κάλυψή του είναι εξαιρετικά δύσκολη.
 •  Αραχνοειδής σπίλος: είναι κόκκινος στο κέντρο του και γύρω του βρίσκονται μικρά τριχοειδή αγγεία. Η συνολική του έκταση δεν ξεπερνά τα 2 εκατοστά σε πλάτος. Το δέρμα δεν έχει παραμορφωθεί και η κάλυψή του είναι εύκολη.
 • Επίπεδος σπίλος: εμφανίζεται σε κόκκινες και μωβ αποχρώσεις τοπικά πάνω στο δέρμα. Συνήθως ο πλαστικός χειρουργός ή ο δερματολόγος συνιστά το καμουφλάζ, όταν ασθενείς με αυτό το σημάδι γέννησης ζητoύν να γίνει αφαίρεσή του. Σε λίγες μόνο περιπτώσεις είναι δυνατή η αφαίρεση, αλλά συνήθως αποφεύγεται, ιδιαίτερα αν υπάρχει αποχρωματισμός και όχι παραμόρφωση του δέρματος. Η απόξεση συνήθως αφήνει ουλές που είναι πιο δύσκολο να καλυφθούν από το ίδιο το σημάδι. Το καμουφλάζ είναι η εναλλακτική λύση και συνήθως τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.   
 • Η ψωρίαση είναι μια συνηθισμένη διαταραχή όπου κομμάτια από δέρμα (φωλίδες) είναι διογκωμένα συνήθως στους αγκώνες και τα γόνατα, αλλά μερικές φορές και στο κεφάλι και άλλα μέρη του σώματος. Δεν είναι μεταδοτική.
 • Η ροδόχρους ακμή έχει ως σύμπτωμά της τα εξανθήματα στα μάγουλα και το μέτωπο, μαζί με φλύκταινες. Παρόλο που η κάλυψη είναι επίπονη για τον ασθενή, είναι ωστόσο εύκολη.
 • Οι σμηγματογόνοι αδένες βρίσκονται στο θύλακα της τρίχας ή στο περίβλημά της. Εκκρίνουν μια λιπαρή ουσία, το σμήγμα, που κρατά την τρίχα και το δέρμα μαλακά και υγιή. Η υπερδραστηριότητα αυτών των αδένων κατά την εφηβεία δημιουργεί σημάδια και εξανθήματα στο πρόσωπο. Παρόλο που δεν ευθύνεται για την ακμή, συμβάλλει στην εμφάνισή της, όταν το δέρμα δεν καθαρίζεται σωστά και μολύνεται.Το σμήγμα αποτελεί τη λιπαρή ουσία που εκκρίνεται από τους σμηγματογόνους αδένες.
 • Η λεύκη χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση λευκών σημαδιών στο δέρμα, κυρίως στο πρόσωπο και τα χέρια. Πρόκειται για αποχρωματισμό κι όχι για υπομελάγχρωση. Η έλλειψη της προστατευτικής μελανίνης οδηγεί σε μερική ευαισθησία στον ήλιο. Η κάλυψη είναι περισσότερο επίπονη για σκουρότερα δέρματα, αλλά είναι αποτελεσματική.


Τα προϊόντα της σειράς Camouflage θα τα βρείτε στο eshop www.kryolan.gr

Δεν Υπάρχουν Σχόλια

Σχόλιο

Προηγούμενο Αρθρο Επόμενο Αρθρο

Σχετικά Αρθρα