fbpx
MUA: Τεχνικές & Προτάσεις, Νέα, Προϊόντα Μακιγιάζ

Συμβουλές για καθαρά πινέλα μακιγιάζ από τον MUA George Keramida!

Ο Mua Γιώργος Κεραμίδας μας δίνει πολύτιμες συμβουλές για τα πινέλα μας απαντώντας στις ερωτήσεις σας!

 • Έχει απολιπαντικές ιδιότητες χάρη στο φυσικό έλαιο της φλούδας πορτοκαλιού. Το λιμονένιο που περιέχει είναι το κυριότερο συστατικό στα έλαια του φλοιού των  εσπεριδοειδών. Προστίθεται σε προϊόντα καθαρισμού, όπως  στα καθαριστικά των χεριών χάρη στην ικανότητά του να διαλύει τα λάδια.
 • Με εκχυλίσματα θυμαριού για αντιμικροβιακή δράση
 • Δεν περιέχει τεχνητά αρώματα
 • Διατηρεί τις τρίχες εύκαμπτες
 • Αναδίδει τη φρεσκάδα του θυμαριού και της φλούδας του πορτοκαλιού

Πώς πλένω τα πινέλα του μακιγιάζ;

Το κανονικό πλήρες πλύσιμο θα διατηρήσει τα υψηλής ποιότητας πινέλα σας σε άριστη κατάσταση. Τα πινέλα με φυσική τρίχα αξίζουν την ίδια μεταχείριση με τις τρίχες στο κεφάλι σας. Θα λούζατε τα μαλλιά σας με υγρό πιάτων; Φυσικά όχι, θα τα στεγνώσει, και θα τα κάνει εύθραυστα – το ίδιο πράγμα θα συμβεί και στα πινέλα σας. Χρησιμοποιήστε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για να καθαρίσετε τα πινέλα ή ένα καλό σαμπουάν μαλλιών.

Pro Tip – Stay Safe! Η συμβουλή μου!

Ακόμα κι αν πλένετε τα πινέλα σας με ένα σαπούνι που ισχυρίζεται ότι απολυμαίνει είναι καλή ιδέα να κάνετε ένα επιπλέον αντιμικροβιακό βήμα. Ψεκάστε τα πινέλα σας με 70% αλκοόλ μόλις στεγνώσουν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! ΠΟΤΕ να μην βάζετε τα πινέλα σας όρθια σε ένα φλιτζάνι ή δοχείο για να στεγνώσουν. Η υγρασία θα διαρρεύσει στη χειρολαβή, θα χαλαρώσει τη κόλλα και θα ξεφλουδίσει ή θα στρέψει τη λαβή εάν είναι ξύλινη. Επιπλέον αυτή  η θέση μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο στις τρίχες ή η εξάτμιση και το στέγνωμα  να δημιουργήσουν διαφορετικό σχήμα στις τρίχες. Ακουμπίστε τα σε οριζόντια θέση πάνω σε μία καθαρή πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας  και αφήστε τα να στεγνώσουν.

BEAUTY PROFESSIONALS: Αν είστε make-up artist είναι επιτακτική ανάγκη να καθαρίζετε τα πινέλα σας ανάμεσα στις εφαρμογές.

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το ίδιο πινέλο σε δύο άτομα, είναι μια ανοικτή πρόσκληση για να περάσει η λοίμωξη από το ένα άτομο στο άλλο (έρπης, κ.λ.π)
Ποτέ μην φυσάτε το υπερβολικό προϊόν από τα πινέλα σας (αντιλαμβάνεστε πόσα βακτήρια περιέχει το σάλιο σας;).

Όταν δουλεύω με μεγάλο αριθμό ανθρώπων έχω μαζί μου τουλάχιστον 3-4 πλήρη σετ πινέλων (κάθε πλήρες σετ έχει 8-9 πινέλα). Αφού ολοκληρωθεί το μακιγιάζ, είτε ο βοηθός μου ή εγώ καθαρίζουμε γρήγορα το σετ που χρησιμοποιήσαμε με απολύμανση (brush cleaner) και ξεκινώ το επόμενο μακιγιάζ με ένα καθαρό σετ. Αυτό επιτρέπει στο πρώτο σετ να στεγνώσει και να είναι έτοιμο για χρήση.  Οι επαγγελματίες make-up artists θα πρέπει να κάνουν τον πλήρη καθαρισμό των πινέλων τους στο τέλος κάθε ημέρας.

Περιέχει propan-2-ol. Στα ελληνικά 2 – προπανόλη. Είναι συνθετικό υλικό, δηλαδή δεν απαντάται στη φύση. Χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες ως βιομηχανικός διαλύτης.

 • Εξασφαλίζει τέλειο και υγιεινό καθάρισμα για όλα τα είδη των πινέλων είτε είναι από φυσική είτε από συνθετική τρίχα.
 • Xρησιμοποιείται για να καθαρίζονται τα πιστόλια των αερογράφων.
 • Συσκευασίες 100ml, 500ml, 1000ml
 • Eίναι εξαιρετικά  εύφλεκτο γι’ αυτό προσοχή!

Η διαφορά μεταξύ της χρήσης αυτού του καθαριστικού και των άλλων καθαριστικών στην αγορά είναι ότι αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται με μεγάλη προσοχή.

 • Δεν πρέπει το υγρό να έλθει σε επαφή με το δέρμα. Δεν προκαλείται ερεθισμός αλλά υπάρχει πιθανότητα να προκληθεί. Φροντίστε να διατηρείται το καθαριστικό στη βέλτιστη θερμοκρασία των 20 -25 βαθμών  με καλά κλειστό το καπάκι, επειδή οι ατμοί του μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό ή ζάλη.
 • Ανθεκτική, προστατευτική συσκευασία. (Πλαστική στα 100ml, μεταλλική στα 500 & 1000ml).
 • Καθαρίζει τα πινέλα αποτελεσματικά.
 • Είναι πολύ βολικό, παίρνει πολύ λιγότερο χρόνο για να καθαρίσετε τα πινέλα.
 • Στεγνώνει γρήγορα.
 • Καμία ερεθιστική μυρωδιά.

Τι λένε οι MUA:

To Brush Cleaner κάνει εκπληκτική δουλειά στον καθαρισμό των πινέλων μου. Δεν  μου παίρνει πάρα ελάχιστο χρόνο και τα πινέλα καθαρίζουν με ελάχιστη προσπάθεια. Παίρνω ένα καθαρό μπολ βάζω Brush Cleaner βυθίζω το πινέλο μου και σκουπίζω με ένα πανί. Επαναλαμβάνω αν είναι απαραίτητο. Αφήνω τα πινέλα μου να στεγνώσουν για περίπου 3 λεπτά  και είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν και πάλι. Η όλη διαδικασία παίρνει μόνο 5 λεπτά και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το εάν έχετε καθαρά πινέλα για το επόμενο μακιγιάζ.

Επίσης πλένω τα πινέλα που χρησιμοποιώ συχνά με ένα σαμπουάν μια φορά την εβδομάδα ακόμα κι αν χρησιμοποιώ το Brush Cleaner. Η συνοχή του Brush Cleaner είναι σαν το νερό. Δεν έχει καμία μυρωδιά!

Δεν Υπάρχουν Σχόλια

Σχόλιο

Προηγούμενο Αρθρο Επόμενο Αρθρο

Σχετικά Αρθρα