fbpx
UV DAYGLOW ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ BODYPAINT
Νέα

UV DAYGLOW ΧΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ BODYPAINT

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ

Υπάρχουν ουσίες που λάμπουν στο σκοτάδι και ορισμένες από αυτές χρησιμοποιούνται από τους make-up artist ως «φωτοβόλα χρώματα».

Η γοητεία που προκαλούν αυτά τα φωτοβόλα χρώματα δημιουργεί έκπληξη και διεγείρει την περιέργειά μας. Η μυστηριώδης αυτή λάμψη αποτελεί στην πραγματικότητα ένα απλό φυσικό φαινόμενο και αυτό είναι κάτι που θα αντιληφθούμε μόλις μάθουμε περισσότερα για αυτήν.

Προϊόντα με φωτοβόλα χρώματα και πώς τα χρησιμοποιούμε

Όταν ένας Make-up artist αποφασίσει να χρησιμοποιήσει φωτοβόλα χρώματα, πρέπει να λάβει υπόψη του:

  • ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι και εκδοχές φωτοβόλων χρωμάτων, ο καθένας με τις δικές του ιδιότητες. O Make-up artist θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να εξηγήσει στους ηθοποιούς πώς και πού θα χρησιμοποιηθούν τα διάφορα φωτοβόλα χρώματα. Για αυτό πρέπει να είναι εξοικειωμένος με τον τρόπο που λειτουργούν οι διαφορετικές εκδοχές τους, αλλά και με την ανεκτικότητά τους στην επιδερμίδα.
  • Τα φωτοβόλα χρώματα που παρασκευάζουμε στην Κryolan υποβάλλονται σε κλινικές δοκιμές αρκετές φορές μέσα σε διάστημα δεκαετιών. Με τη διαδικασία αυτή διαπιστώνεται και πιστοποιείται η ιδιαίτερα μεγάλη ανεκτικότητα όλων των εκδοχών και χρωμάτων της Kryolan, παρόλο που τα συγκεκριμένα χρώματα δεν θεωρούνται καλλυντικά προϊόντα.

Phosphorescent: Φωσφορίζοντα, φωτοβόλα χρώματα

Τα χρώματα αυτά μπορούν να «αποθηκεύουν» τη φωτεινή ενέργεια που έχουν απορροφήσει. 

Εκπέμπουν φως στο σκοτάδι για 2 έως 3 λεπτά.

  • Στο σκοτάδι η «αποθηκευμένη» ενέργεια απελευθερώνεται σταδιακά. Όταν λοιπόν η πηγή του φωτός είναι απενεργοποιημένη, συνεχίζουν να φωτίζουν, αρχικά με την ίδια αμείωτη ένταση (για 2-3 λεπτά περίπου) και στη συνέχεια η ένταση φθίνει. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται απομένουσα λάμψη (αγγλ. afterglow) και είναι χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας φωτοβόλων χρωμάτων.
  • Στο φως της ημέρας είναι «άχρωμα» και σε φωτισμό UV αποκτούν ένα πρασινοκίτρινο χρώμα. Τα φωσφορίζονται χρώματα έχουν λιπαρή βάση βαζελίνης. Αφαιρούνται από την επιδερμίδα με AquaCleans ή Ηydro Oil.

ΚΩΔΙΚΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ  

Art. 01061 8ml, Art. 01062 30ml (Χρώμα Πράσινο)

UV Luminous Effect Colors: Φθορίζοντα χρώματα

Εκπέμπουν φως μόνο κάτω από το υπεριώδες φως.

Η χρωματική τους σύνθεση αποτελείται κυρίως από καθαρό θειούχο ψευδάργυρο με ίχνη από ανόργανες ουσίες. Παρότι η συγκέντρωση αυτών των ουσιών είναι σχετικά μικρή, αυτές ευθύνονται για τα εντυπωσιακά αυτά χρώματα.

  • Στο φυσικό φως τα φθορίζοντα χρώματα δεν γίνονται αντιληπτά στην αρχή, γιατί σε αντίθεση με τα χρώματα day glow, είναι λευκά
  • Τα χρώματα αυτά εμφανίζονται σε όλο τους το μεγαλείο μόνο στο υπεριώδες φως, αλλά αυτό το εφέ εξαφανίζεται μόλις απενεργοποιηθεί η πηγή του φωτός. Εξάλλου, ένα από τα βασικά τους χαρακτηριστικά είναι ότι τα φθορίζοντα χρώματα δεν εκπέμπουν απομένουσα λάμψη. Τα φθορίζοντα χρώματα έχουν λιπαρή βάση.

ΚΩΔΙΚΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ  

Art. 01071 8ml, Art. 01072 30ml  (Χρώματα:  Mπλε, Πράσινο, Πορτοκαλί, Λευκό)

Day Glow Effect Colors

Εκπέμπουν φως όταν εκτίθενται σε υπεριώδες φως, αλλά και στο φως της ημέρας.

  • Περιέχουν μόνο επιλεγμένα οργανικά φωτοβόλα πιγμέντα χάρη στα οποία φαίνονται έως και τρεις φορές πιο φωτοβόλα από ό,τι τα συνηθισμένα πιγμέντα. Τα πιγμέντα πήζουν σε ένα καλούπι από πλαστικό πολυμέρες που είναι φιλικό προς το δέρμα. Στη συνέχεια, υποβάλλονται σε επεξεργασία όπως και τα υπόλοιπα πιγμέντα.

Τα Day Glow διατίθενται στις σειρές Supracolor και Aquacolor και ως σπρέι μαλλιών, στα εξής 7 χρώματα: ροζ, πορτοκαλί, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μοβ.

Ευρωπαϊκός Κανονισμός & φωτοβόλα πιγμέντα

Στη βασική τους σύνθεση, τα μεμονωμένα φωτοβόλα χρώματα περιέχουν καλλυντικές πρώτες ύλες. Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα διάφορα φωτοβόλα πιγμέντα.

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τα Καλλυντικά Προϊόντα 1223/2009 δεν εγκρίνει τα φωτοβόλα πιγμέντα που περιέχονται στα κρεμώδη καλλυντικά. Για τον λόγο αυτό δεν αναγράφονται στον επονομαζόμενο θετικό κατάλογο χρωμάτων.

Για όλα τα κρεμώδη προϊόντα της Kryolan με φωτοβόλα πιγμέντα ισχύουν τα ακόλουθα :

  • Θεωρούνται Σπέσιαλ εφέ για επαγγελματική χρήση
  • Δεν προορίζονται για χρήση στο δέρμα σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα Καλλυντικά Προϊόντα
  • Είναι κλινικά ελεγμένα ως προς την ανεκτικότητα

Δεν Υπάρχουν Σχόλια

Σχόλιο

Προηγούμενο Αρθρο Επόμενο Αρθρο

Σχετικά Αρθρα